Video fra åpningen:

Ildsjeler for Kleivstien fikk blomster for innsatsen.

Ildsjeler for Kleivstien fikk blomster for innsatsen.

Søndag 26. september ble en flott dag for turglade folk som hadde møtt fram på Løland i Vigmostad for å få med seg avdukingen av informasjonstavle for Kleivstiene. Nærmere 100 personer hadde møtt fram for å bli med på en rusletur langs den historiske stien fra Løland og opp til Kleiven. Rektor ved Vigmostad skole, Jorunn Eielsen Braadland ønsket velkommen og Astrid Solås fortalte om Kleivstien. Etterpå foretok to elever selve avdukingen av informasjonstavla før Ragnvald Glomsaker klippet snoren og gikk først opp Kleivstien som første turgåer blant de nesten 100 andre frammøtte. Ragnvald var den siste som brukte stien som skolevei. Olga Glomsaker (92) hadde også møtt fram for å se den nye informasjonstavla.

Der de to kleivstiene møtes kunne man skrive seg inn i boka som er lagt ut av idrettslaget i Vigmostad, før man fortsatte til Kleiven. Vel oppe tok man seg en velfortjent pause etter turen opp. Her oppe på Kleiven dukket også sola fram, så vi hadde virkelig været med oss også denne dagen. Det er ikke mer enn litt over 1 km fra informasjonstavlen og opp til Kleiven, men til gjengjeld der det over 140 meters høydeforskjell.

Theodor Mørkesdal må vel være blant de sprekeste på turen med sine 80 år.

Theodor Mørkesdal må vel være blant de sprekeste på turen med sine 80 år.

Etter pausen valgte halvparten å gå ned igjen den bratte «gamle Kleivstien» mens de andre tok den lengre turen sammen med guide Per Einar Bergstøl. Denne turen gikk videre på en nyoprustet vei opp forbi Esperåsen og til Hesteheia, der hyttefolket var en smule overrasket over at et kobbel med 50 turglade plutselig dukket opp. Derfra gikk turen videre på traktorvei og sti til

Stølsåsen

Stølsåsen

Stølsåsen der det sist hadde vært fastboende i 1920. Gården hørtet til Løland i gammel tid, men har vært selvstendig bruk i flere hundre år med eget bruksnummer (Bnr 92, Stølsaas i 1950-matrikkelen for Vigmostad), og det var opprinnelig to bruk der. Huset er nå pusset opp flott utvendig og løa med noen hundre års historie står enda fint. Her befant vi oss på turens høyeste punkt på 265 m.o.h. Eierne av huset gav oss til og med muligheten til å ta en titt inni huset, før vi gikk videre ned til Løland igjen. En fin runde i variert terreng som utgjorde 7,5 km i lengde.

På denne lenken kan se kart over den lange turen om Kleiven – Esperåsen – Hesteheia – Stølsåsen og ned til Løland igjen:

http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=826601

Vi takker alle som møtte fram på denne turen!

Her kan du se noen flere bilder fra turen:

Denne bildekrusellen krever javaskript.