9. september arrangerte historielaget en vandring i Vigeland sentrum. Rolf «Atti» Eikaas ledet turen denne dagen, og han hadde også ordnet med godværet. Med seg som hjelpeguider hadde han Alv-Tore Romedal, Håkon Skaar, Torbjørn Stensland, Terje Haaland og Bjørn Finstad. Sistnevne var først ut og fortalte om meieriets historie fra det ble bygd 1896 og fram til det ble nedlagt 1972. Han fortalte også om de forskjellige formål bygget ble brukt, og om ostetypene som ble laget der. Alv-Tore fortalte om Hans Braadland, kaffistova og stallene. Håkon Skaar tok så for seg historien om arkitekten Tilo Schoder som hadde gård på Birkestøl. Han tegnet alt fra store bygg som Solbygg i Kristiansand til flere bolighus og Evenstads bensinstasjon på Vigeland. Torbjørn Stensland fortalte om rutebilstasjonen og drosjesentralen.

Ved ungdomslokalet fortalte han videre om dette byggets historie og Bjørn Finstad om barberer Oskar Homme. 15-20 av de frammøtte rakk hånda i været på spørsmål om hvem som hadde klilpt seg hos Oskar. Øyvind Aslesen fortalte om brakka som lå langs elva under krigen og om en ulykke som skjedde der.

Så videre til stopp ved Ellas have. Terje Haaland fortalte om trærne og vegtasjonen i hagen, og spesielt om den giftige søyle-barlinden. Alv-Tore Romedal fortalte om Steinslands butikk, om slakteren og om Signe Roland. Litt om Peder Nilsens hus der det var urmaker, bakeri, samvirkelag, Thea Johannessens butikk og fødeklinikk. På andre siden var poshus og jordmor. Torbjørn Stensland fortalte om Braadlands butikk og bensinstasjon og at det var nesten på dagen 60 år siden han begynte i den butikken. Der kunne man kjøpe knstgjødsel, jernvarer, husholdningsvarer, sement,huntonitt og ikke minst – dynamitt. Mange av varene kom med skøyte til Snig og ble fraktet opp av Peder Salvesen på hest og langkjærre. Senere kom Gunvald Høyland og Leif Vigeland med lastebilene. Inne hos Ella kunne man betale strømregninga. Så om de tre jordmødrene som holdt til i «Jordmorgata»: Sina Braadland, Theresia jordmor og Torborg Vigeland. Om brannen i 1855 der 8 hus gikk tapt.

Så gikk vi videre til telefonsentralen der det ble fortalt om Magda Bakken. Så om da man reiste og besøkte folk med hest og trille. Atti fortalte om en gang da det bare var to hus på Vigeland som hadde fått TV. En gang hjemem hos Torry og Thelma var de 25 stykker og så på Sportsrevyen. Det var en stor opplevelse. Siri Risdal fortalte om hvor viktige telefonsentralene var dengang faren dr. Gjerdsjø reiste rundt på sykebesøk.

Nest siste stopp på turen var ved gården Mjunebrokka der det ble fortalt litt om Gustav Vigeland, epler og om hoppbakken.

Så var turen kommet til Kulturtorvet og litt kaffe og kake med fotoutstilling attåt. Det var mellom 40 og 50 som var med på turen.