2181. Sætersdalen, Parti i ValleFølger du med i TV-seriene «Hvem tror du at du er» og «Tore på sporet» Eller er du på jakt etter dine egne forfedre, generelt interessert i slektsforskning eller ønsker du å finne ukjente slektninger? Du er kanskje i tvil om hvor langt tilbake i tid det er mulig å spore dine forfedre, og hva sier kildene om det? Hva skal du gjøre med opplysninger fra fortiden når kildene gir forskjellige svar? Kanskje du også er blant dem som går og tenker på hvordan du skal lage din egen slektsbok!

Kirkebok

Er dette noe for deg da må du ta deg fri noen tirsdagskvelder fra februar til mai og komme til biblioteket på Vigeland (på Kulturtorvet) i Lindesnes kommune. Har du dine røtter i Aust- eller Vest-Agder kan du plutselig ved hjelp av den digitale læreboka vi bruker finne egne forfedre og historien om hvordan den politiske, sosiale og økonomiske utviklingen har vært gjennom de siste par århundrene. Vi baserer oss på flittig bruk av lokalt kildemateriell fra Agder og ikke minst fra midtre del av Vest-Agder.

Generell informasjon:

– Oppstart tirsdag 12. februar kl. 1830 i Lindesnes bibliotek på Vigeland i Lindesnes, hvor kursene også holdes. Denne kvelden er et samarbeid mellom Lindesnes historielag og DIS-Vest-Agder og er åpen for alle.
– Tirsdag kl. 1830 -2100 på følgende datoer: 12.2, 26.2, 5.3, 19.3, 9.4, 16.4, 23.4, 30.4 og 7.5.
– Kurset er et samarbeidsprosjekt mellom DIS-Vest-Agder, Lindesnes bibliotek og Skarpeid slekt- og historieformidling.
– Kursavgiften, som betales ved kursstart, er på kr. 1 000,- og som også innbefatter den digitale læreboka som koster kr. 325,-. For Dere som allerede har kjøpt CD-en med den «Digitale læreboka» fra Skarpeid slekt- og historieformidling, trekkes dette beløpet fra i kursavgiften. For de som også ønsker DIS sin egen lærebok «Lag slektsbok» koster denne kr. 295,- og kan bestilles direkte fra DIS-Vest-Agder på følgende adresse: pv@vigsnes.no
– Påmelding til kurset kan du gjøre fra nå og frem til kursstart enten til DIS-Vest-Agder pv@vigsnes.no eller til Skarpeid slekt- og historieformidling skarka-s@online.no